Konferencija Bobcatsss 2011

Nastavnici i studenti s Odsjeka za informacijske znanosti sudjelovali su na konferenciji Bobcatsss koja se održala od 31. siječnja do 2. veljače 2011. u Szombathelyu, Mađarska. Tema ovogodišnje konferencije bila je “Finding new ways”.

Izlaganja su održali:

Snježana Stanarević, Andrea Plavšić, Silvana Šehić. Persons with sensory impairments in Eastern Croatia: information needs and library services.

Ivana Čadovska, Igor Ignjačić, Sanita Maleja, Tihomir Vranješ. Implementation of new technologies in public libraries: users vs. librarians: on Croatian and Latvian example.

Poster izlaganja predstavili su:

Marinela Šmider, Tihana Pavić, Maja Horvat, izv. prof. dr. sc. Kornelija Petr Balog. Youth club ”Paklena naranča” (”Clockwork  Orange”).

Ivana Čadovska, Maja Klajić, Tihomir Vranješ. New ways on trial: Example of the Digital Library “Edicija”.

Martina Ferko, Biljana Đaković, Matej Kolar. Comparative analysis of learning management systems: Moodle, Claroline, Docebo.

Ana Pervan, Tihomira Čop. The influence of academic library service usage on student’s academic success.

Bobcatsss je godišnja međunarodna konferencija koja se održava od 1993. godine. Svake ju godine organiziraju studenti i profesori s knjižničarskih škola iz dviju europskih država. Godine 2008. konferenciju su organizirali Odsjek za informacijske znanosti iz Osijeka i Odjel za knjižničarstvo iz Zadra te Institut za knjižničarstvo i informacijsku znanost Sveučilišta Humboldt u Berlinu i Odsjek za informacijsku znanost Sveučilišta u Potsdamu.

Više informacija o ovogodišnjoj konferenciji dostupno je na adresi http://www.bobcatsss2011.com/.

Odgovorite

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *