Održan Kolokvij Odsjeka

Kako bi otvorio prostor za dijalog i razmjenu informacija i događanja između studenata i nastavnika Odsjek za informacijske znanosti ponovno je krenuo s organizacijom Kolokvija Odsjeka. Tako je u srijedu, 29.10., održan prvi kolokvij u suradnji s Klubom studenata informacijskih znanosti Libros na kojem su studenti predstavili aktivnosti u kojima su sudjelovali u 2014. godini (konferencije, praksa, mobilnost).

Kolokvij je otvorila Zrinka Čičak prenijevši svoje iskustvo s LIDA konferencije, nakon čega je uslijedilo izlaganje Ivane Turk koje je govorila o skupu The Geek Gathering i kako su se studenti Informatologije uključili u njegovu realizaciju.

Potom su uslijedile prezentacije i izlaganja o iskustvima s prakse. Ema Čelebić nam je ispričala što je sve radila i naučila u sklopu prakse u tvrtki Inchoo, Antun Matanović je opisao svoje iskustvo s prakse u tvrtki BetaWare; od Hane Marčetić smo imali priliku čuti kako je to volontirati u samostanskoj knjižnici u srcu Mostara, a od Ivane Manojlović kako je protekao prvi BiblioKamp u Ližnjanu čiji je cilj okupiti knjižničare-volontere i otvoriti prostor mladim knjižničarima za aktivno djelovanje u zajednici, ali i za kreativno promišljanje načina na koje bi se moglo proširiti prostor za knjigu u društvu.

Na kraju smo imali priliku čuti o tome kako je bilo na ovogodišnjoj konferenciji PubMet u Zadru o čemu je govorila Elizabeta Vujnovac, a nakon nje Robert Janus opisao je svoje iskustvo Erasmus studenta u Turskoj.

Zahvaljujemo se svim kolegama na njihovim izlaganjima i prezentacijama, kao i svim kolegama u publici koji su tom prilikom čuli korisne informacije i motive za uključivanje u dodatne aktivnosti na Odsjeku.

Hvala svima na ugodnom druženju i vidimo se opet uskoro!

Odgovorite

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *